Nieuws - Genesis wil schuldeisersgeschillen oplossen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Genesis wil schuldeisersgeschillen oplossen

Faillissement
VS
Exchanges
Genesis wil schuldeisersgeschillen, oplossen

Tijdens de eerste dag van hoorzittingen over het faillissement is Genesis-advocaat Sean O'Neal vol vertrouwen: de crypto-uitlener wil deze week een einde maken aan de geschillen met zijn schuldeisers.

Sean O'Neal, de advocaat van Genesis liet weten, dat de crypto-uitleendienst er vertrouwen in had dat het zijn geschillen met schuldeisers deze week kon regelen. Dat meldt Reuters. Specifiek zei hij: "Nu ik hier zit, denk ik niet dat we een bemiddelaar nodig hebben. Ik ben erg optimistisch." Brian Rosen, een advocaat voor de schuldeisers die 1,5 miljard dollar aan vorderingen willen afdwingen, bevestigde: "We komen dichter bij een schikking." De Amerikaanse faillissementsrechter heeft een aantal "eerste dag" moties van Genesis toegewezen. Deze omvatten de voortzetting van de betalingen aan werknemers en leveranciers. Een van de uitspraken op de eerste hoorzitting betrof ook het privacybelang van de klanten: Genesis zou de namen van de klanten op haar schuldenlijst niet hoeven bekend te maken.

Onduidelijkheid over compensatie

Genesis, de dochteronderneming van Digital Currency Group (DCG), heeft op 19 januari faillissementsbescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Of klanten van Gemini's Earn-programma binnenkort compensatie kunnen verwachten valt nog te bezien. De oprichter van de cryptobeurs, Cameron Winklevoss, verwelkomde de ontwikkelingen. Hij zei dat het de eerste stap was naar het kunnen terugbetalen van de klanten.

In het geschil over ongeveer 900 miljoen dollar had hij het ontslag geëist van DCG-baas Barry Silbert.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven