Nieuws - Genesis vraagt faillissement aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Genesis vraagt faillissement aan

Faillissement
VS
Het is officieel: na een paar onzekere weken vraagt crypto-uitleendienst Genesis faillissement aan.

Het is officieel: na een paar onzekere weken vraagt crypto-uitleendienst Genesis faillissement aan.

Genesis heeft op 19 januari, in het zuidelijke district van New York het faillissement aangevraagd en zich daarmee officieel insolvent verklaard. In een persbericht zegt het bedrijf dat het in gesprek is "met schuldeisers en moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) om de meest effectieve manier te vinden om de activa te behouden en het bedrijf vooruit te helpen".

Derar Islim, interim CEO van het leenplatform verklaard: "Een gerechtelijke herstructurering is de meest effectieve manier om de activa te behouden en het best mogelijke resultaat voor alle belanghebbenden van Genesis te bereiken."

De oprichter van crypto-handelsplatform Gemini, Cameron Winkelvoss, verwelkomde de ontwikkelingen - zei dat het de eerste stap zou zijn die wordt genomen om klantenfondsen terug te betalen. Hij had gevraagd om het ontslag van DCG chef Barry Silbert in het geschil over klantenfondsen.

Vrijdag 13 januari had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zowel Genesis als Gemini aangeklaagd wegens ongeregistreerde effectenhandel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven