Nieuws - Druk op cryptobank Silvergate blijft toenemen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Druk op cryptobank Silvergate blijft toenemen

Wet en regelgeving
FTX
Druk op cryptobank Silvergate, blijft toenemen

Silvergate speelde een centrale rol in de faillissement zaak tegen FTX. Nu begint de Amerikaanse justitie met een onderzoek.

Silvergate kan binnenkort geconfronteerd worden met een fraudeprocedure over FTX en Alameda handel. De aanklacht is nog in behandeling. Volgens informatie van Bloomberg hebben aanklagers van de fraudeafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie al een eerste onderzoek ingesteld. De rol van het bedrijf in de zaak FTX en Alameda Research gaat onderzocht worden.

Management van FTX en Alameda verdacht voor verduistering

De actie is voornamelijk gericht op Silvergate-rekeningen die verband houden met het bedrijf van Sam Bankman-Fried. Het management van FTX en Alameda wordt ervan beschuldigd miljarden dollars aan klantenfondsen te hebben verduisterd. Silvergate behoorde tot de geldverstrekkers die het hardst werdt getroffen door het plotselinge faillissement van FTX. De bank meldde in het laatste kwartaal een verlies van een miljard dollar en ontsloeg ongeveer 40% van haar personeel.

Een tweeledige groep Amerikaanse senatoren riep het bedrijf eerder deze week in een open brief al op om meer informatie vrij te geven over de failliete cryptobeurs FTX.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven