Nieuws - Komt de bull run in 2024? Dit zeggen traders en marktanalisten

Door Ted Maas

Komt de bull run in 2024? Dit zeggen traders en marktanalisten

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Investeren
Komt de bull run in 2024? Dit zeggen traders en marktanalisten

2023 was het comebackjaar voor crypto. En dus is het voorspellen begonnen: is dit het jaar van de bull run? Laten we de voorspellingen eens bekijken.

Crypto is terug en de bull run is begonnen, tenminste als we de stemming een beetje peilen. Daar is ook wel rede voor: Bitcoin sluit het jaar af als de op één na best presterende asset na Nvidia, met een stijging van ongeveer 160 procent. Solana overtrof alle verwachtingen met een winst van bijna 1.000 procent.

Bijgestuurd door de langverwachte halving van Bitcoin die eraan komt in april. De halving heeft heeft in het verleden altijd gezorgd voor prijsstijgingen. Miljarden dollars aan Bitcoin en Ethereum spot ETF's op Wall Street staan op het punt te verschijnen, vermoedelijk al in januari 2024.

Fear and Greed Index

De voorspellingen beginnen dus nu op gang te komen. Als we naar de Fear-and-greed index kijken staan we momenteel op ‘Greed’. Dus komt het er nu aan, de langverwachte bull run? Marktanalisten en experts hebben het volgende te melden:

"De potentiële ontwikkeling van de markt lijkt optimistisch, aangezien er een gestage en aanhoudende stijging is," legt Darby Bodden uit aan het Duitse BTC-ECHO. Hij is al lange tijd trader en directeur van de startup Storm. "Voorzichtigheid is echter geboden tegen abrupte of overdreven stijgingen die op een zeepbel zouden kunnen wijzen. Op dit moment zijn de opwaartse bewegingen vrij geleidelijk in tegensteling tot de scherpe stijgingen in 2020."

Zijn collega en oprichter van Storm, Sheraz Ahmed, kijkt voorzichtiger naar de situatie: "Ik geloof dat de bullmarkt eraan komt, maar dat het niet het beste is voor massale adoptie." De reden: "De problemen die we hebben gezien met FTX, Terra Luna enzovoort zijn nog niet helemaal opgelost. We hebben nog geen schaalbaarheid bereikt."

Een stier die voorzichtig loopt

Luba Schoenig en Tonia Zimmermann beleggen al tientallen jaren professioneel geld, meestal het vermogen van rijke mensen voor grote banken zoals Credit Suisse. Nu delen ze hun kennis op hun eigen platform: UMushroom. Hun visie op 2024? "Gemengd, over alle markten", zegt Tonia Zimmermann. "Het zal aan het begin van het jaar stijgen omdat er nieuw geld moet worden geïnvesteerd. Maar ik verwacht een hoge volatiliteit, bijvoorbeeld door overmatige schuldenlast. De cryptomarkt is altijd lastig te voorspellen."

Haar collega Luba Schoenig heeft dezelfde mening. "Verwacht wordt dat de rente vanaf de tweede helft van 2024 zal worden verlaagd, wat een boost zal geven aan alle risicovolle activa. Wat crypto betreft, is de paniek van de afgelopen twee jaar geluwd. Het wantrouwen in centrale banken groeit. Ik ben zeer bullish."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven