Nieuws - Bedrijven "vol vertrouwen" over goedkeuring ETF begin januari

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bedrijven "vol vertrouwen" over goedkeuring ETF begin januari

Bitcoin (BTC)
ETF
Bedrijven "vol vertrouwen" over goedkeuring ETF begin januari

Na verschillende vergaderingen tussen aanvragers en de SEC verwachten insiders dat alle Bitcoin ETF's begin dit jaar worden goedgekeurd.

Vermogensbeheerders in de VS verwachten stellig dat hun spot Bitcoin ETF-aanvragen begin januari 2024 worden goedgekeurd, meldt Fox Business.

Volgens het rapport hebben "bronnen dicht bij de bedrijven" gezegd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uiterlijk op 10 januari het "groene licht" zal geven.

Fox Business senior correspondent Charles Gasparino bevestigde ook dat de bedrijven "vertrouwen" hebben in goedkeuring "na 8 januari".

De aangekondigde deadline zou daarom de laatste dag zijn waarop de aanvraag van vermogensbeheerder Ark Invest zou worden goedgekeurd, d.w.z. 10 januari.

In de afgelopen dagen en weken zijn er verschillende bijeenkomsten geweest tussen de bedrijven en de SEC. Als gevolg daarvan hebben ze verdere herzieningen van hun aanvragen ingediend.

Deze hadden blijkbaar betrekking op de procedures voor het omwisselen van ETF-aandelen. Volgens Gasparino drong de SEC aan op een "cash model" in plaats van een "in-kind model" vanwege zorgen over mogelijke witwaspraktijken.

In een cash model houden de aanbieders het equivalent dollars als onderpand naast de gekochte bitcoins. Dit brengt echter fiscale nadelen met zich mee.

De meeste aanbieders hebben dit model nu geaccepteerd, verklaarde Bloomberg ETF-analist James Seyffart op X. Volgens hem zit er "één tot twee dagen" of "weken" tussen de goedkeuring en de lancering van de ETFs.

Sommige aanbieders beginnen hun ETF-producten al te promoten. Vermogensbeheerders Bitwise en Hashdex hebben tot nu toe in totaal drie advertenties gepubliceerd. Nog een teken dat de goedkeuring van de Bitcoin ETF's nabij is.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven