Nieuws - Bitcoin breekt door $45.000

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin breekt door $45.000

Bitcoin breekt door $45.000

Voor het eerst in bijna twee jaar staat Bitcoin weer boven de 45.000 dollar. Dit zijn de redenen voor de prijsstijging in het nieuwe jaar.

In de nacht van 1 op 2 januari steeg de nummer één cryptocurrency met een indrukwekkende zeven procent en wordt op het moment van schrijven verhandeld op 45.179 dollar. De laatste keer dat BTC zo hoog stond, was iets minder dan 20 maanden geleden, op 5 april 2022.

Ethereum en andere altcoins volgen de cryptocurrency. Met een groei van 4,35 procent in de afgelopen 24 uur wordt ETH verhandeld op $2.377.

Reden voor de groene cijfers: Speculatie rond de Bitcoin Spot ETF. De crypto-industrie wacht al weken op een beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Veel marktwaarnemers verwachten goedkeuring op 10 januari. Volgens Reuters zou de ETF echter vandaag of morgen al kunnen worden goedgekeurd.

Volgens sommige gebruikers op X is de prijsstijging ook te wijten aan de activiteiten van institutionele beleggers. Op de optiebeurs CME wordt de BTC-futures al verhandeld tegen meer dan 46.000 dollar.

Gedreven door de prijsexplosie van de afgelopen maanden - BTC steeg 170 procent in een jaar - staat de Fear & Greed Index op 71.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven