Nieuws - JP Morgan baas over Bitcoin: "Stop met praten over deze troep"

Door Luc Vesters

JP Morgan baas over Bitcoin: "Stop met praten over deze troep"

Bitcoin (BTC)
ETF
JP Morgan baas over Bitcoin: "Stop met praten over deze troep"

Jamie Dimon sprak weer over Bitcoin in een interview met CNBC. Gevraagd naar de goedkeuring van spot ETF's, begon de JP Morgan baas een tirade tegen 's werelds grootste cryptocurrencies - en al hun derivaten.

"De echte use cases zijn sekshandel, belastingontwijking, antiwitwaspraktijken en terrorismefinanciering," zei Dimon. "Ik heb altijd gezegd dat Bitcoin geen waarde heeft".

Hij hoopt dat dit de laatste keer is dat hij CNBC toespreekt over dit onderwerp: "Stop met praten over deze troep." Immers: Dimon gaf toe dat blockchain waarde heeft; het wordt al jaren gebruikt bij JP Morgan - behalve: cryptocurrencies. Ook al is hij geen fan, zei hij: "Ik verdedig je recht om Bitcoin te gebruiken." Klokkenluider Edward Snowden counterde op X.

JP Morgan is een van de grootste investeringsbanken ter wereld. Je baas Jaimie Dimon portretteert zichzelf als een cryptohater. Maar achter de schermen bij de bank ziet het er anders uit. Er worden cryptocurrencies verhandeld. Het bedrijf beheert ook een eigen blockchain netwerk genaamd Onyx. Een van de gebruikers is Siemens.

Op de blockchain daarvan hebben BlackRock en andere banken een eigen platform gebouwd voor de tokenization van activa. De analisten van de bank verwachten dat Ethereum het in 2024 sterk zal overtreffen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven