Nieuws - JPMorgan verwacht outperformance in 2024

Door Luc Vesters

JPMorgan verwacht outperformance in 2024

Ethereum (ETH)
Bitcoin (BTC)
ETF
JPMorgan verwacht outperformance in 2024

JPMorgan is voorzichtig over 2024 als het gaat om cryptocurrencies. Volgens een recent rapport zou de goedkeuring van de Bitcoin ETF een "sell-the-news event" worden. Volgens het rapport verwachten analisten gematigde koersstijgingen van Bitcoin als gevolg van de ETF. In plaats daarvan zou de op één na grootste cryptocurrency, Ethereum, het volgend jaar beter kunnen doen dan Bitcoin.

Het "buitensporige optimisme" van cryptobeleggers, gebaseerd op de aanstaande goedkeuring van de ETF, heeft volgens het rapport geleid tot vergelijkbare "oversold niveaus" die we voor het laatst zagen in 2021. De halvering van Bitcoin is ook "grotendeels ingeprijsd", voegden ze eraan toe.

Ethereum, aan de andere kant, zou schitteren door de aankomende EIP-4844 update, zei de bank. De update zal een belangrijke bijdrage leveren aan het schalen van het netwerk. Het zou de transactiekosten en de snelheid van de blockchain aanzienlijk moeten verbeteren.

De bank was echter ook voorzichtig met betrekking tot de DeFi adoptie. Er werden enkele verbeteringen in de sector erkend. De "grootste teleurstelling" blijft echter "het onvermogen van DeFi om in te grijpen in het traditionele financiële systeem". Dit is echter nodig voor "de transformatie van het ecosysteem, van pure crypto naar real-world toepassingen".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven