Nieuws - Siemens voert eerste programmeerbare betaling uit via blockchain-platform van JP Morgan

Door Luc Vesters

Siemens voert eerste programmeerbare betaling uit via blockchain-platform van JP Morgan

Blockchain/Technologie
Crypto-acceptatie
Siemens voert eerste programmeerbare betaling uit via blockchain-platform van JP Morgan

De grote Amerikaanse bank JP Morgan kondigt een nieuwe functie aan op haar blockchain platform Onyx. Zo zijn programmeerbare betalingen nu mogelijk via het JPM Coin betalingssysteem.

De nieuwe functie wordt gelanceerd samen met de aankondiging van de eerste programmeerbare betaling van de Duitse gigant Siemens. Volgens eigen zeggen zijn toekomstige institutionele klanten onder meer het koeriers- en logistieke bedrijf FedEx en de landbouwgroep Cargill.

"Programmeerbaarheid is vanaf het begin een belangrijk doel geweest voor digitale munteenheden en token-geld," legt Naveen Mallela, Head of Coin Systems bij Onxy, uit. "Ons nieuwe aanbod maakt betalingen programmeerbaar en luidt het tijdperk in van dynamische en event-driven infrastructuur in de industrie."

Dr. Peter Rathgeb, Group Treasurer bij Siemens AG, zegt: "Voordelen en functies uit de wereld van cryptocurrencies zijn nu ook beschikbaar voor fiatvaluta's, aangezien JP Morgan 24/7 blockchain-gebaseerde bankrekeningen biedt in combinatie met programmeerbaarheid."

Met de nieuwe functie kunnen zakelijke klanten onder andere automatisch betalingen doen op basis van gebeurtenissen. Ze kunnen ook een set regels instellen voor het dynamisch financieren van een bankrekening in geval van tekorten.

Onyx is een blockchain-gebaseerd platform van JP Morgan dat het betalingsverkeer in de groothandel wil vereenvoudigen door het gebruik van nieuwe technologie. Pas begin september van dit jaar kondigde de New Yorkse bank aan een eigen token te willen ontwikkelen voor betalingen via de blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven