Nieuws - JPMorgan gaat op blockchain gebaseerde token ontwikkelen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

JPMorgan gaat op blockchain gebaseerde token ontwikkelen

Blockchain/Technologie
Crypto-acceptatie
JPMorgan gaat op blockchain gebaseerde token ontwikkelen

De bank staat in de startblokken met een nieuw op blockchain gebaseerd betalingssysteem - maar moet wachten op groen licht van Amerikaanse toezichthouders.

JPMorgan Chase & Co. wil zijn eigen op blockchain gebaseerde stortingstoken ontwikkelen voor banktransacties. Dit staat in een rapport van Bloomberg, dat een anonieme bron aanhaalt.

Volgens het rapport heeft de Amerikaanse bank het grootste deel van de technische infrastructuur die hiervoor nodig is al gebouwd. JPMorgan wil de token echter pas ontwikkelen als Amerikaanse toezichthouders groen licht geven.

Zodra er duidelijkheid is over de regelgeving, zou het nieuwe betalingssysteem binnen een jaar beschikbaar kunnen zijn voor de institutionele klanten van de bank.

Depositomunten zijn een digitale versie van de deposito's van klanten bij een bank. Transacties via deposit tokens worden verwerkt op de blockchain en kunnen de snelheid verhogen en tegelijkertijd de transactiekosten verlagen.

"Deposit tokens brengen veel potentiële voordelen met zich mee, maar we begrijpen ook dat toezichthouders doordacht en zorgvuldig te werk zullen willen gaan voordat een nieuw product wordt ontwikkeld en gebruikt," aldus een woordvoerder van JPMorgan, volgens Bloomberg. "Als deze behoefte zich zou voordoen, zou onze blockchain-infrastructuur in staat zijn om deposit tokens relatief snel te implementeren."

JPMorgan is de grootste bank van de VS. Het verwerkt dagelijks betalingen ter waarde van tien biljoen Amerikaanse dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven