Nieuws - Japan overweegt Bitcoin voor pensioenfondsen

Door Luc Vesters

Japan overweegt Bitcoin voor pensioenfondsen

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Japan overweegt Bitcoin voor pensioenfondsen

Het Japanse "Government Pension Investment Fund (GPIF)", een van de grootste pensioenfondsen ter wereld, onderzoekt een Bitcoin toevoeging aan het pensioenstelsel.

Volgens Forbes heeft het GPIF dit verklaard in zijn plannen om nieuwe richtlijnen voor langetermijninvesteringen te ontwikkelen. Volgens het rapport wil het pensioenfonds nieuwe beleggingscategorieën onderzoeken die het rendement verhogen, waaronder goud, bossen en landbouwgrond. Er wordt ook al informatie verzameld over Bitcoin.

De GPIF is ook op zoek naar "basiskennis van de activa" en wil begrijpen "hoe buitenlandse pensioenfondsen ze integreren in hun portefeuilles".

Een voorbeeld: In de VS overweegt de staat Arizona BTC voor zijn pensioenstelsel. Het plan is om Bitcoin ETF's te gebruiken van onder andere BlackRock. Er is al een bijbehorend wetsvoorstel opgesteld.

Het valt nog te bezien of het fonds de cryptocurrency uiteindelijk zal opnemen in zijn portefeuille. GPIF moet immers nog een uitgebreide due diligence uitvoeren.

Volgens Reuters beheert het GPIF activa ter waarde van 225 biljoen Japanse yen, of ongeveer 1,54 biljoen Amerikaanse dollar.

In februari stelde de Japanse regering een wet voor die beleggingsfondsen zou toestaan om digitale activa zoals cryptocurrencies te kopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven