Nieuws - Arizona overweegt Bitcoin ETF's voor pensioenfondsen

Door Luc Vesters

Arizona overweegt Bitcoin ETF's voor pensioenfondsen

Bitcoin (BTC)
ETF
VS
Arizona overweegt Bitcoin ETF's voor pensioenfondsen

De senaat van de staat Arizona overweegt om de in januari goedgekeurde Bitcoin Spot ETF's in te voeren in het Arizona State Retirement System (ASRS) en het Public Safety Personnel Retirement System (PSPRS). Het wetsvoorstel is al aangenomen met 16 stemmen voor en 13 tegen bij één onthouding, maar moet nog naar het Huis van Afgevaardigden voor beoordeling.

Het belangrijkste argument voor Bitcoin in pensioenfondsen: risicospreiding, diversificatie en een hedge tegen inflatie. Ondertussen is Bitcoin geen nieuw terrein in de Grand Canyon State. Al in januari 2022 wilde senator Wendy Rogers van Bitcoin - naast de Amerikaanse dollar - een wettig betaalmiddel maken. Het wetsvoorstel werd echter geen succes.

Sinds de lancering hebben de Bitcoin Spot ETF's meer dan 350.000 BTC aan de markt onttrokken. Dit maakt de nieuwe beleggingsproducten van de bedrijven BlackRock en Fidelity tot een compleet succes en laat zien dat zowel institutionele beleggers als overheidsorganisaties geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven