Nieuws - BlackRock koopt 12.447 Bitcoin op één dag

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BlackRock koopt 12.447 Bitcoin op één dag

Bitcoin (BTC)
ETF
BlackRock koopt 12.447 Bitcoin op één dag

Bitcoin ETF's overtreffen alle verwachtingen. Er is nu een nieuw record gevestigd, want BlackRock heeft gisteren 12.447 BTC gekocht.

De Bitcoin ETF's die nog geen twee maanden geleden in de VS zijn toegelaten breken het ene record na het andere. Nu heeft BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) maar liefst 12.447 Bitcoin gekocht in slechts één dag, volgens BitMEX Research.

In totaal heeft BlackRock's Bitcoin ETF al ongeveer 171.000 BTC, die momenteel $ 11,4 miljard waard zijn. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkend marktaandeel van 22 procent. Op de tweede plaats van de nieuwe ETF's staat het Fidelity-product met 110.000 BTC, wat momenteel overeenkomt met $ 7,4 miljard.

Alleen het omgezette Grayscale Trust heeft met 415.000 BTC meer in handen dan BlackRock met zijn ETF. De Grayscale ETF is echter geleidelijk aan het doodbloeden omdat het hogere kosten met zich meebrengt. Grayscale heeft meer dan 202.000 BTC verloren sinds de ETF werd goedgekeurd.

BlackRock was de grootste begunstigde. De Bitcoin ETF van de financiële reus kost slechts 0,25 procent aan jaarlijkse kosten, vergeleken met 1,5 procent voor het rivaliserende product van Grayscale.

BlackRock is pas onlangs begonnen met het promoten van zijn product. De grootste vermogensbeheerder ter wereld neemt echter een serieuze houding aan en slaat eerder een kalme toon aan dan op te scheppen met een veelheid aan superlatieven.

Toch zou de financiële reus MicroStrategy in slechts één week kunnen hebben ingehaald. Het bedrijf van Michael Saylor heeft momenteel ongeveer 193.000 BTC in bezit en ligt daarmee maar net voor op BlackRock.

Samen hebben de Bitcoin ETF's een indrukwekkende 776.000 BTC, wat al 3,95 procent is van de Bitcoin die momenteel in omloop is. En de trend stijgt. Het nieuwe kapitaal dat via ETF's de markt instroomt, zou de komende kwartalen een positieve ontwikkeling in de hand kunnen werken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven