Nieuws - BlackRock lanceert reclamecampagne voor Bitcoin ETF

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BlackRock lanceert reclamecampagne voor Bitcoin ETF

BlackRock lanceert reclamecampagne voor Bitcoin ETF

De Bitcoin ETF van BlackRock heeft tot nu toe de verwachtingen overtroffen. De financiële reus maakt nog geen reclame voor zijn product. Dat gaat veranderen.

BlackRock's plan heeft gewerkt. Tot nu toe is de Bitcoin ETF "IBIT" een compleet succes. En zonder eigen reclamecampagne.

Dat gaat nu veranderen. Zoals onthuld in een tweet van Bloomberg-analist Eric Balchunas, laat BlackRock nu ook de reclametrommel rollen.

De "Bitcoin ETF's zijn geland", luidt de gele banner waarop een zwart vliegtuig taxiet op de landingsbaan. "Verzeker je van jouw aandeel in de vooruitgang", leest de poster verderop.

Andere ETF-aanbieders zoals Bitwise en Hashdex maakten al indirect reclame voor hun financiële producten vóór de daadwerkelijke toelating.

Qua stijl verschilt BlackRock echter enigszins van de concurrentie: minder drukte, minder kleuren, meer klassieke reclame.

De vermogensbeheerder hoeft ook niet bijzonder "luid" te zijn. De Bitcoin ETF van Larry Fink's bedrijf heeft immers de meeste instromen geregistreerd sinds de toelating. Een duidelijk teken van de populariteit van het financiële product.

Sinds half januari is BlackRock gestaag Bitcoin aan het accumuleren, dat in bewaring wordt gehouden bij de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. In minder dan twee maanden heeft 's werelds grootste vermogensbeheerder meer dan 120.000 BTC verzameld. Dit komt overeen met ongeveer $6,2 miljard.

Gemiddeld koopt BlackRock momenteel 3.100 Bitcoin per dag voor ongeveer $170 miljoen.

Bitcoin vormt echter maar een klein deel van de activiteiten van BlackRock. De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft in totaal 9,1 biljoen dollar in bezit. De Bitcoin ETF is dus goed voor minder dan 1 procent van het totale AUM. Op dit moment is het goed voor 0,07 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven