Nieuws - J.P. Morgan: “Het ergste is achter de rug”

Door Ted Maas

J.P. Morgan: “Het ergste is achter de rug”

Investeren

De recente sell-off in de cryptomarkt zal waarschijnlijk spoedig eindigen, aldus de Amerikaanse bank J.P. Morgan die een voorspelling waagt.

‘Het ergste is achter de rug voor Bitcoin en de andere altcoins.’ Aldus de analisten van de Amerikaanse bank J.P. Morgan. Zoals een rapport van Bloomberg uitlegt, verwachten zij dat de recente verkoopgolf in de cryptosector zal afnemen. Na de euforie rondom een mogelijke Bitcoin ETF en de gedeeltelijke overwinning van Ripple tegen de SEC in de rechtbank, kelderde de koersen een paar weken geleden. Analisten van J.P. Morgan voorspellen nu dus een stabilisatie.

De activiteit rond termijncontracten op de CME (de grootste derivatenmarktplaats) en andere exchanges wijst op een afzwakking van de neerwaartse trend. Het resultaat zal uitkomen op een "beperkt neerwaarts risico voor de cryptomarkt", aldus de analisten. De sector blijft echter kwetsbaar voor "onzekerheid op het gebied van regelgeving", die de negatieve trend altijd weer kan aanwakkeren. Neem bijvoorbeeld het recente nieuws rond het Tornado Cash-project.

De drie oprichters worden geconfronteerd met een rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie, die ook een impact zou kunnen hebben op de rest van de cryptomarkt. Daarnaast is er nog steeds onzekerheid over de regelgevende koers van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens het rapport van Bloomberg is de euforie over de overwinning van Ripple tegen de SEC afgenomen, omdat een definitieve uitspraak nog maanden op zich laat wachten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven