Nieuws - Meer details rondom Ripple vs SEC zaak: Ripple komt met reactie

Door Ted Maas

Meer details rondom Ripple vs SEC zaak: Ripple komt met reactie

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
Meer details rondom Ripple zaak: rechter geeft goedkeuring.

De rechter staat het verzoek van de SEC toe om een verzoek tot hoger beroep in te dienen in de zaak tegen Ripple. De SEC heeft tot 18 augustus de tijd om officieel haar verzoek in te dienen, en de verweerders hebben tot 1 september om te reageren.

Rechter Analisa Torres heeft het verzoek van de United States Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd om een verzoek in te dienen voor toestemming om een tussentijds beroep in te stellen in de SEC’s zaak tegen Ripple Labs. De SEC stuurde op 9 augustus een brief naar Torres waarin stond dat haar beslissing van invloed zou kunnen zijn op meerdere lopende zaken.

Volgens de Amerikaanse wetgeving vindt een tussentijds beroep plaats wanneer een beslissing van een rechtbank in hoger beroep wordt aangevochten terwijl andere aspecten van de zaak nog steeds lopen. De beslissing stelt de SEC in staat om tot 18 augustus een verzoek in te dienen om toestemming te krijgen om de zaak voor te leggen aan het Hof van Beroep. Ripple zal ook in staat zijn om bezwaar aan te tekenen tegen het verzoek.

De beslissing komt slechts enkele uren nadat Ripple Labs bezwaar had gemaakt tegen een mogelijke hoger beroep in de zaak. De advocaten van Ripple brachten drie belangrijke argumenten naar voren tegen het verzoek van de SEC. Ten eerste betoogden ze dat een hoger beroep een zuivere rechtsvraag vereist en dat het verzoek van de SEC geen nieuwe juridische kwesties opwerpt die moeten worden beoordeeld. Ze voerden ook aan dat de bewering van de SEC over een onjuiste gerechtelijke uitspraak over de kwestie onvoldoende is en dat een direct hoger beroep de beëindiging van de gerechtelijke procedure niet zal bevorderen

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven