Nieuws - Homer en The Simpsons maken NFT's belachelijk

Door Ted Maas

Homer en The Simpsons maken NFT's belachelijk

NFT
Blockchain/Technologie
Homer en The Simpsons maken NFT's belachelijk

Wat zijn NFT's? Volgens de Simpsons: een ‘freight train’ (goederentrein) die uitsluitend wordt aangedreven door FOMO. De nieuwste Simpsons aflevering is een karikatuur van de NFT sector.

De titel: "Wild Barts Can't Be Tokens". Het verhaal: Bart wordt de eerste menselijke NFT en Marge Simpson (Bart’s moeder), moet hem redden.

Ze duikt in de wereld van NFT's, die een goederentrein vol "non-fungible tokens" blijkt te zijn. De trein rijdt door niemandsland, "aangedreven door de rijkste brandstof in het universum: FOMO." De aflevering speelt met allerlei crypto-jargon en maakt vooral NFT's belachelijk. Als Homer aan zijn vrouw Marge uitlegt dat hun zoon nu in zijn mobiele telefoon woont, schreeuwt ze: "Oh, nee. Hij is een app". En Homer corrigeert haar, "Nee, hij is een NFT. Apps doen echt dingen." Marge verhoogt haar waarde door andere NFT's te doden. Zo krijgt ze steeds duurdere NFT's – zelfs de beroemde Bored Apes. Fragmenten van de parodie doen momenteel de ronde op crypto Twitter.

NFT's zijn een geliefd doelwit voor satire: The Simpsons hebben in verschillende afleveringen al een paar grappen gemaakt over crypto. Zelfs South Park heeft NFT's al geparodieerd - in de aflevering "Post Covid". Ook Elon Musk maakte NFT's belachelijk.

De NFT-markt maakt momenteel een crisis door. Ooit toonaangevende marktplaatsen zoals OpenSea ontslaan werknemers en de handelsvolumes staan op een historisch dieptepunt. Veel collecties zijn bijna waardeloos, met uitzondering van prestigieuze blue chips zoals Crypto Punks.

Ook ontstaan er andere use-cases: NFT's als tickets voor evenementen, digitale ID's en meer. Daarnaast werken veel grote merken - Adidas, Starbucks, Nike - aan hun eigen Web3-initiatieven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven