Nieuws - Adidas lanceert ondersteuningsprogramma voor NFT-artiesten

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Adidas lanceert ondersteuningsprogramma voor NFT-artiesten

Adidas lanceert ondersteuningsprogramma voor NFT-artiesten

Adidas waagt de volgende stap in Web3. Met een residentieprogramma wil het bedrijf NFT-artiesten promoten en samenwerkingen creëren.

Adidas lanceert een residentieprogramma met de naam "Residency by Adidas". De sportkledingfabrikant maakte dit vorige week bekend.

Het programma zal wereldwijde artiesten in de schijnwerpers zetten en begint in september tijdens de Korea Blockchain Week in Seoul.

Volgens Adidas is het doel om creatief talent in de digitale ruimte te ondersteunen en te koesteren. Hiermee wil het bedrijf artiesten de kans bieden om hun werk te presenteren en een samenwerking met de sportkledinggigant mogelijk te maken. Dit geldt niet alleen voor digitale projecten, maar in de toekomst ook voor fysieke producten.

Volgens Stacey King, Global Head of Communications, Adidas, "markeert Residency een mijlpaal in de verkenning en ontwikkeling van de Web3-sector".

Een samenwerking met kunstenaars MonkeeMoto en Adra Kandil (aka Dear Nostalgia) staat al vast. Er zullen zowel open als gelimiteerde NFT's zijn van de kunstenaars. De drops beginnen op 6 september en duren tot 11 september.

De gelimiteerde NFT's zijn gereserveerd voor deelnemers aan de Blockchain Week in Seoul en kosten 0,15 ETH (ca. 240 US dollar). Er zijn echter maar 200 exemplaren in totaal.

De open NFT editie voor elke kunstenaar kost 0,03 ETH (ca. 50 US dollar) en kan door iedereen geslagen worden. Het aantal is niet gelimiteerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven