Nieuws - Musk drijft de spot met NFT's, Saylor blijft Saylor en CZ speelt Dracula

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Musk drijft de spot met NFT's, Saylor blijft Saylor en CZ speelt Dracula

Bitcoin (BTC)
NFT
Wallets en Whales
Musk drijft de spot met NFT's, Saylor blijft Saylor en CZ speelt Dracula

Elon Musk uit kritiek op NFT's, Michael Saylor verlangt nog meer Bitcoin, en Changpeng Zhao krijgt een rol in Sesamstraat - de meest opvallende tweets van afgelopen week.

Liefhebbers van NFT's moeten een dikke huid hebben, want er is geen gebrek aan grappen over kleine mangakittens, absurde memes en door AI gegenereerde profielfoto's die als tokens worden verkocht. En nu voegt Elon Musk zich bij de spottende menigte. Technologische innovatie en een beloningssysteem voor Web3-artiesten? Niet volgens de baas van SpaceX. Tijdens zijn verschijning op de Joe Rogan-podcast neemt de ondernemer de NFT's op de hak en lijkt hij de Bitcoin-gemeenschap te omarmen. Maar hoezo?

"Het grappige is dat een NFT niet eens op de blockchain staat; het is slechts een URL naar een JPEG," klonk het scherp. Dit raakt de kern van de zaak, zelfs meer dan de slordige pruik die Joe Rogan droeg in de Halloween-podcast. De amateur-astronaut benadrukte een veelgehoorde kritiek: "Niet jouw server, niet jouw NFT," of in de woorden van Musk: "Als het bedrijf dat de afbeelding opslaat failliet gaat, verlies je de afbeelding." Hij adviseert: "Je zou op zijn minst de JPEG in de blockchain moeten verankeren." Dit speelt in de kaart van de aanhangers van Bitcoin NFT's, die precies dat doen: bestanden verankeren in de blockchain. De vraag blijft echter of Musk's kritiek, die vaak verstrikt raakt in wilde complottheorieën tijdens de podcast, serieus genomen moet worden.

Michael Saylor: Bitcoin-verslinder

Kan er zoiets bestaan als te veel Bitcoin? Een retorische vraag, natuurlijk niet. Dat zou je verwachten van Michael Saylor, de Batman van de Bitcoin-gemeenschap. In een interview op CNBC TV, toen hem werd gevraagd naar de gestaag groeiende Bitcoin portfolio van Microstrategy, antwoordde de ondernemer nonchalant: "Je kunt nooit te veel Bitcoin hebben." De 158.000 Bitcoins die Microstrategy momenteel bezit, lijken nog lang niet genoeg voor de 58-jarige. Maar wacht even, 158.000 Bitcoins en 58 jaar oud - waar is mijn aluminium hoed?

Hij herhaalde de gebruikelijke standpunten: bullish op de lange termijn, bullish op de halvering, en enthousiast over de komst van een Bitcoin ETF begin januari, zoals hij verwacht. Saylor pleitte voor meer betrokkenheid van Wall Street in de crypto-industrie, ondanks het nog steeds twijfelachtige imago van Bitcoin bij veel beleggers.

Geheime boodschappen van Changpeng Zhao

Beter laat dan nooit, maar we weten niet zeker of het feest - één dag na Halloween - nog in volle gang was toen Changpeng Zhao zijn Dracula-cape tevoorschijn haalde. Het enige wat we weten is dat hij met zijn handtekenende "vier vingers omhoog"-pose enigszins op graaf Dracula leek. Een geschikte outfit voor de miljardair en CEO van 's werelds grootste cryptobeurs, Binance. Maar wat probeert hij ons te vertellen met dit anti-duim-omhoog-gebaar? Geheime boodschappen? Kijk, zo ziet mijn hand eruit zonder duim?

Dat is niet het geval. Het getal vier lijkt een soort mantra te zijn voor Changpeng Zhao. Begin januari deelde de CEO zijn nieuwjaarsresoluties, waarbij op de vierde plaats stond: "FUD, nepnieuws, aanvallen, enz. negeren." Telkens wanneer hij het getal vier in een bericht verwerkt of, zoals op de foto, vier vingers naar de camera steekt, bedoelt hij zoveel - of zo weinig - als "hoera". Deze eigenaardige gewoonte heeft zelfs een vermelding gekregen in de Binance Academy. Niettemin lijkt de foto hem gekwalificeerd te hebben voor een gastoptreden in Sesamstraat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven