Nieuws - Hoger beroep kan Ripple overwinning versterken, zegt Ripple Labs

Door Ted Maas

Hoger beroep kan Ripple overwinning versterken, zegt Ripple Labs

Ripple Labs SEC

Stuart Alderoty denkt dat als de SEC in hoger beroep gaat, de rechtbank de gedeeltelijke overwinning van Ripple Labs op de financiële toezichthouder nog verder kan consolideren.

Bezorgdheid over een mogelijk hoger beroep van de Amerikaanse toezichthouder op de baanbrekende Ripple uitspraak eerder deze maand wordt hiermee weggewuifd door de juridisch directeur van Ripple. Tijdens een podcast van TechCrunch op 26 juli herhaalde Alderoty zijn standpunt dat de XRP token geen security is en dat het Ripple team niet terugdeinst voor een eventueel hoger beroep van de SEC bij de rechtbank.

"We denken dat de rechter gelijk had, en we denken dat dit een juiste toepassing van de wet was, en ik denk dat een hof dat niet alleen zal bevestigen, maar misschien zelfs nog verder zal uitbreiden."

Op 13 juli oordeelde rechter Analisa Torres dat XRP geen effect is wanneer het publiekelijk wordt verkocht op exchanges, maar wel als zodanig kan worden behandeld wanneer het wordt verkocht aan institutionele beleggers. Op 21 juli gebruikte de SEC haar lopende zaak tegen Terraform Labs oprichter Do Kwon om de frustraties over de uitspraak te ventileren. De SEC liet doorschemeren dat ze in de toekomst in hoger beroep zullen gaan tegen de uitspraak.

"Met alle respect, de gedeeltelijke uitspraken over Ripple zijn verkeerd beslist, en het Hof zou deze beslissing niet moeten volgen....SEC-medewerkers overwegen de verschillende wegen om in hoger beroep te gaan," aldus SEC-advocaten.

SEC-voorzitter Gary Gensler sprak ook zijn teleurstelling uit over de beslissing van de rechtbank over XRP en voegde eraan toe dat de toezichthouder de uitspraak zou blijven beoordelen. In het licht van de uitspraak voorspelde Alderoty dat als de SEC blijft beweren dat crypto-activa effecten zijn, het vergelijkbare zaken zal verliezen.

"Onze zaak en de beslissing van onze rechter [Torres] zal andere rechters troost bieden dat de SEC gewoon misleid is."

Ondanks zijn optimisme waarschuwde Alderoty dat de cryptosector nog ver verwijderd is van solide regelgeving. Hij veroordeelde de SEC's aanpak en de algemene cryptowetten in de VS in vergelijking met andere rechtsgebieden.

"We hebben nog steeds een rationeel, uitgebreid en begrijpelijk regelgevend kader nodig voor crypto in de VS," zei hij. "Vanwege de weigering van de SEC om de wet getrouw toe te passen [...] is de VS zichtbaar achterop geraakt bij de rest van de wereld."

Ripple XRP is in de afgelopen maand met 40% gestegen en staat rond de 70 cent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven