Nieuws - Het DeFi-volume op Uniswap naar recordniveaus

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Het DeFi-volume op Uniswap naar recordniveaus

Het DeFi-volume op Uniswap naar recordniveaus

Beleggers massaal naar DeFi-protocollen in de nasleep van USDC-depegging. Uniswap ziet recordvolume.

De onrust rond Silicon Valley Bank blijft circuleren in de cryptoruimte. Ook in de DeFi-sector zijn er implicaties. Kijkend naar het transactievolume moet echter gezegd worden: die zijn positief.

Het grootste DeFi-platform Uniswap zag op zaterdag (11 maart) een recordvolume van $11,8 miljard. Dit blijkt uit gegevens van Dune Analytics . Ter vergelijking: het dagelijkse handelsvolume van 's werelds grootste gecentraliseerde exchange Binance, bedraagt gemiddeld $ 18 miljard.

Gebruikers van exchanges vluchten naar DeFi

De reden voor de massale run op decentrale exchanges was het depeggen van stablecoins zoals DAI en USDC. Vooral de laatste werd gezien als kanshebber voor de titel van de grootste USD stablecoin op basis van marktkapitalisatie. Het verlies aan stabiliteit van USDC was te wijten aan de blootstelling van ontwikkelaar Circle aan de failliete Silicon Valley Bank.

Tijdens de depegging stopten gecentraliseerde beurzen zoals Binance met de handel in de worstelende stablecoins. Als gevolg daarvan zochten sommige beleggers hun toevlucht tot gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap om USDC-posities te verkopen.

De waarden van USDC zijn sindsdien gestabiliseerd. De achtergrond is de redding van Silicon Valley Bank door het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Fed . De bij SVB geparkeerde 3,3 miljard USDC is gered en het liquiditeitstekort is gedicht. Dit staat in een persbericht van Circle.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven