Nieuws - Heftig debat over Bitcoin ETF nu ook in Zuid-Korea

Door Luc Vesters

Heftig debat over Bitcoin ETF nu ook in Zuid-Korea

Bitcoin (BTC)
ETF
Heftig debat over Bitcoin ETF nu ook in Zuid-Korea

Nog maar een week geleden waarschuwde de Zuid-Koreaanse Commissie voor Financieel Toezicht (FSC) tegen de handel in Bitcoin ETF's uit de VS. Maar nu dringt de President van de Republiek Korea er bij het bureau op aan om zijn anti-ETF standpunt te heroverwegen na de goedkeuring van de SEC in de VS.

De beleidschef van het presidentiële bureau, Sung Tae-yoon, zei dat de Zuid-Koreaanse regering op zoek is naar mogelijkheden om internationale veranderingen op te nemen in de binnenlandse regelgeving. Dit suggereert een nieuwe openheid van het land voor Bitcoin ETF's, zoals gemeld door het lokale persbureau Maeil Business.

De FSC liet in een persbericht op 12 januari doorschemeren dat het verhandelen van of bemiddelen in buitenlands genoteerde bitcoin spot ETF's in strijd kan zijn met de Capital Market Law. Na de aankondiging hebben verschillende grote Zuid-Koreaanse beurzen de handel in bestaande buitenlandse Bitcoin ETF's stopgezet.

Terwijl de Zuid-Koreaanse regering openstaat voor de mogelijkheid om Bitcoin ETF's toe te staan, heeft Singapore tot nu toe duidelijk laten weten tegen te zijn. De Monetary Authority of Singapore vertelde CNA onlangs dat dergelijke financiële producten niet zouden moeten worden toegestaan voor binnenlandse particuliere beleggers.

Experts denken momenteel dat Hong Kong het volgende financiële centrum in Azië zou kunnen zijn dat zich openstelt en de introductie van zijn eigen Bitcoin ETF's goedkeurt. Vorige week sprak Livio Weng, COO van de cryptobeurs HashKey, over tien grote fondsbeheerders die momenteel de introductie van Bitcoin spot ETF's in Hongkong overwegen.

Ondanks de aanhoudende scepsis van verschillende nationale toezichthouders zou het besluit van de SEC over de Bitcoin ETF als voorbeeld kunnen dienen. Het is dus goed mogelijk dat het veel bekritiseerde hoofd van de SEC, Gary Gensler, de wereldwijde toegankelijkheid van Bitcoin aanzienlijk heeft bevorderd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven