Nieuws - HSBC maakt handel in Bitcoin en Ethereum ETF’s mogelijk

Door Ted Maas

HSBC maakt handel in Bitcoin en Ethereum ETF’s mogelijk

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Wereldeconomie
Bitcoin Ethereum ETF Hong Kong

De Hong Kong Special Economic Zone kan zomaar de nieuwe crypto hotspot worden. HSBC, een van de grootste banken in Hong Kong, maakt flinke stappen.

De Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) heeft namelijk plannen om als eerste bank in dat gebied crypto ETF’s aan te bieden. Dit meldde on-chain analist Wu Blockchain op Twitter.

Volgens het rapport omvatten de verhandelbare producten Bitcoin en Ethereum ETF's die genoteerd staan aan de Hong Kong Stock Exchange. Deze omvatten de "CSOP Bitcoin Futures ETF", "CSOP Ethereum Futures ETF" en de "Samsung Bitcoin Futures Active ETF". De aankondiging volgt na de berichten dat Hong Kong de cryptosector verder open wil breken. Particuliere beleggers daar mogen sinds 1 juni legaal handelen in Bitcoin, Ethereum en andere digitale activa.

Het is dan ook geen verrassing dat HSBC zich in de sector van digitale valuta waagt. Sterker nog, de toezichthouders van Hong Kong hadden eerder al druk uitgeoefend op regionale banken om zich ook open te stellen voor de wereld van crypto.

Volgens berichten in de Financial Times zouden andere instellingen dit voorbeeld kunnen volgen, waaronder Standard Chartered en zelfs de Bank of China.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven