Nieuws - Heeft de SEC Lido Finance in het vizier?

Door Ted Maas

Heeft de SEC Lido Finance in het vizier?

Wet en regelgeving
DeFi
SEC Lido

David Hoffmann, gastheer van de populaire cryptopodcast Bankless, beweert dat meerdere DeFi-platformen vorige week waarschuwingen van de SEC hebben ontvangen. Dit is echter nog niet bevestigd.

De SEC zou een zogenaamde "Wells Notice" naar de DeFi exchanges hebben gestuurd, legde Hoffman aanvankelijk uit.  Hoffman noemde in de laatste aflevering van zijn podcast de gedecentraliseerde staking provider Lido Finance als ontvanger van zo’n Wells Notice. In een latere tweet corrigeerde hij zichzelf echter. Volgens de tweet hadden vertegenwoordigers van Lido hem erop gewezen dat een dergelijke waarschuwing van de SEC niet was gekomen.

De podcaster rechtvaardigde zijn fout met een "misverstand" tussen hemzelf en zijn bron. Deze had hem niettemin bevestigd dat de SEC onlangs "ten minste één" schriftelijke waarschuwing had gegeven aan een DeFi-platform.

De gebeurtenissen zijn een bewijs van de regelgevingsonzekerheid die in de cryptosector heerst. Na de recente klap van de SEC voor crypto-uitwisseling Kraken, vrezen sommige staking operators nu verdere actie van de SEC.

Dus hoewel de geruchten over Lido voorlopig niet werden bevestigd, kelderde de prijs van de LDO-token in het weekend met meer dan 10 procent. De cryptomakelaar Wintermute zou tegelijkertijd ongeveer 2 miljoen LDO-tokens hebben verkocht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven