Nieuws - Heeft BlackRock binnenkort meer BTC dan MicroStrategy?

Door Luc Vesters

Heeft BlackRock binnenkort meer BTC dan MicroStrategy?

Bitcoin (BTC)
ETF
Bull run

Het is een duel tussen twee giganten: BlackRock's Bitcoin ETF (IBIT) had tijdelijk meer BTC in bezit dan Michael Saylor's bedrijf MicroStrategy. Volgens gegevens van BitMEX Research had BlackRock's IBIT 197.943 BTC in bezit met een waarde van meer dan USD 13,5 miljard bij het sluiten van de beurs op 8 maart.

De ETF van BlackRock staat pas sinds januari genoteerd op de beurs en werd al snel populair onder zowel institutionele als particuliere beleggers. Deze interesse gaat hand in hand met nieuwe prijsrecords, want de grootste cryptocurrency overschreed gisteren voor het eerst USD 71.000.

Het succes van BlackRock met IBIT is een indicatie van de institutionele adoptie van Bitcoin. In totaal hebben de verschillende Bitcoin ETF's al meer dan vier procent van alle BTC in omloop, wat overeenkomt met ongeveer 800.000 BTC die momenteel ongeveer 60 miljard USD waard zijn.

Berichten op X geven aan dat de handelsplatforms voor over-the-counter Bitcoin geleidelijk aan opraken door de enorme koopdruk. Ze wenden zich daarom tot openbare beurzen om orders uit te voeren, maar hun BTC-voorraden slinken ook.

Bitcoin-perma-bull Michael Saylor zou echter niet al te boos moeten zijn. In tegenstelling tot BlackRock koopt zijn bedrijf immers al jaren Bitcoin, niet namens klanten, maar voor de eigen portefeuille.

De aandelen van MicroStrategy (MSTR) zijn al bestempeld als een "leveraged Bitcoin ETF" vanwege de op Bitcoin gerichte strategie. Tot nu toe heeft het plan gewerkt, want MSTR is in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 640 procent gestegen en heeft zelfs BTC overtroffen.

Op het moment van schrijven had MicroStrategy "slechts" 193.000 BTC in zijn portefeuille. De cryptomarkt wordt echter steeds sterker en Michael Saylor counterde direct door nog eens 12.000 BTC te kopen, waardoor het totaal van zijn bedrijf op 205.000 BTC kwam en het weer aan de leiding ging.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven