Nieuws - Hebben Whales de BTC-correctie veroorzaakt?

Door Luc Vesters

Hebben Whales de BTC-correctie veroorzaakt?

Bitcoin (BTC)
Koersupdate

De on-chain datadienst Glassnode categoriseert investeerders met meer dan 1.000 Bitcoin (BTC) in hun digitale portemonnee als whales. Whale spotten is ook de moeite waard in de Bitcoin wereld. De diepzeebewoners worden immers beschouwd als absolute pro's als het gaat om het herkennen van trends. Als Whales coins kopen uit exchanges, betekent dat meestal dat ze bullish zijn - en andersom.

Begin maart namen de transacties van Whale wallets naar de rekeningen van exchanges aanzienlijk toe - kort daarna zakte BTC met enkele duizenden US dollars.

Dit is hoeveel BTC er per dag van Whale naar exchange accounts stroomt. Bron: Glassnode

Dit is hoeveel BTC er per dag van Whale naar exchange accounts stroomt. Bron: Glassnode

Twee wallets in verband met Binance vielen ook op in deze context. Op twee dagen elk werden 4.000 BTC verplaatst naar hot wallets op de exchange. Beide keren kelderde de prijs als gevolg daarvan. Het is mogelijk dat de BTC-miljonairs hun coins uit voorzorg hadden verzilverd in afwachting van dalende prijzen.

Whale's: correlatie of causaliteit?

In hoeverre de whales daadwerkelijk de oorzaak waren van de recente koersbewegingen of slechts een trendcorrelatie, is niet met zekerheid vast te stellen.

Toch zijn de huidige Whale bewegingen een duidelijk teken van de heersende volatiliteit op de markt. Bitcoin daalde onlangs aanzienlijk, maar is ondertussen alweer terug boven de 60000 euro gekomen. Met 8,4 procent noteerde de nummer 1 cryptocurrency de scherpste daling sinds het FTX-debacle.

Over het algemeen is de whale-activiteit nog steeds vrij laag vergeleken met de huidige prijsniveaus. Dit zegt het analyseplatform Kaiko.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven