Nieuws - Bitcoin met grootste dagelijkse verlies sinds FTX-crash

Door Luc Vesters

Bitcoin met grootste dagelijkse verlies sinds FTX-crash

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
FTX
Bitcoin met grootste dagelijkse verlies sinds FTX-crash

Bitcoin zet zijn herstel voort, handelt nu op 63.044 USD en is gisteren, 19 maart, met 8,44 procent gedaald. Dit blijkt uit gegevens van Tradingview. Dit is de grootste eendaagse procentuele daling sinds 9 november 2022, toen de cryptocurrency met meer dan 14% daalde toen het crypto-imperium FTX, opgericht door Sam Bankman-Fried, ineenstortte.

Zal vandaag ook negatief eindigen?

Zal vandaag ook negatief eindigen? I Bron: TradingView (Coinbase)

Op het moment van schrijven is Bitcoin 14,4 procent verwijderd van zijn all-time high van USD 73.750. De marktkapitalisatie staat op USD 1,2 biljoen. Dit betekent dat BTC is teruggezakt naar de 10e plaats van 's werelds grootste activa.

Eén reden voor de voortdurende sell-off kan worden gevonden in de sell-off van Bitcoin Spot ETF's. BlackRock heeft zich gisteren, 19 maart, ingekocht voor USD 75 miljoen. Maar dankzij de GBTC sell-off bij Grayscale was er een netto uitstroom van in totaal ongeveer USD 326 miljoen, zoals blijkt uit gegevens van Farside.

Een correctie na de all-time high rally was te voorzien. Het valt nog te bezien hoe lang de sell-off van de markt zal aanhouden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven