Nieuws - Sam Bankman-Fried eist kortere gevangenisstraf

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Sam Bankman-Fried eist kortere gevangenisstraf

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
VS
Sam Bankman-Fried eist kortere gevangenisstraf

Sam Bankman-Fried (SBF) hangt 115 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. De FTX-oprichter is voorstander van een aanzienlijk kortere straf en komt met verschillende argumenten.

Het proces tegen Sam Bankman-Fried (SBF) nadert zijn einde. De FTX-oprichter is al op zeven punten veroordeeld, nu rest alleen nog de straf.

SBF diende gisteren een verzoekschrift in bij de bevoegde rechtbank in New York. Daarin pleitte de 31-jarige voor een gevangenisstraf, zij het aanzienlijk minder dan de maximumstraf.

Bankman-Fried wil tussen de 63 en 78 maanden de gevangenis in, oftewel maximaal 6,5 jaar.

Zijn verdediging voerde verschillende argumenten aan. Zijn acties werden bijvoorbeeld niet gekenmerkt door frauduleuze bedoelingen. Hij had al straf ondergaan door het verlies van zijn bedrijven en de publieke veroordeling.

De advocaten benadrukken ook zijn vroege filantropische inzet. Bovendien zou een gevangenisstraf een negatieve invloed hebben op zijn mentale en emotionele toestand.

Een voormalige medegevangene had de toestand van SBF eerder beschreven in een interview. Hij sprak van een "verwaarlozing" van de voormalige cryptomagnaat.

Het valt nog te bezien of de rechtbank de argumenten van Bankman-Fried in overweging zal nemen. Hem hangt een gevangenisstraf tot 115 jaar boven het hoofd, waarvan de uitspraak eind maart bekend wordt gemaakt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven