Nieuws - Hoe gaat het met? Sam Bankman-Fried in de gevangenis

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hoe gaat het met? Sam Bankman-Fried in de gevangenis

Sam Bankman-Fried in de gevangenis

SBF zit al maanden in de gevangenis. De eerste foto's van de FTX-oprichter zijn nu opgedoken. Medegevangenen doen ook verslag van zijn toestand.

Het leven in de gevangenis lijkt niet zo goed te gaan voor Sam Bankman-Fried. De FTX-oprichter lijkt onverzorgd en vermagerd op een eerste gevangenisfoto die onlangs door cryptojournalist Tiffany Fong op X (voorheen Twitter) is gepubliceerd.

Op de foto staan in totaal zes mensen, waarvan er vier onherkenbaar zijn, uit het Metropolitan Detention Centre in New York. Het is niet duidelijk wie de foto heeft gemaakt en waar Fong toegang toe heeft gekregen.

Naast SBF staat medegevangene "G Lock", die Fong naderhand interviewde.

Het voormalige Blood-lid (een bendeorganisatie in de VS) doet gedetailleerd verslag van de toestand van Sam. Hij bevestigt dat SBF steeds meer "verwaarloosd" werd in de gevangenis.

"Toen hij bij ons kwam, had hij een buikje en was hij goed verzorgd. Nu is hij volledig vermagerd. Hij ziet eruit als een tandenstoker en hij doucht niet."

De voormalige cryptomagnaat heeft zich echter goed aangepast aan de gevangenisgemeenschap, vervolgt G Lock. Sam heeft ook meer geloofwaardigheid op straat dan veel gangsterrappers uit de VS, voegt hij eraan toe.

SBF werd in november vorig jaar schuldig bevonden aan fraude, witwassen en samenzwering. Het vonnis is echter nog steeds hangende. De uitspraak wordt eind maart verwacht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven