Nieuws - Grayscale ontvangt ontvangstbevestiging van de SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale ontvangt ontvangstbevestiging van de SEC

Ethereum (ETH)
ETF
VS
Grayscale ontvangt ontvangstbevestiging van de SEC

Naast Bitcoin wil Grayscale ook zijn Ethereum Trust omzetten in een spot ETF. De SEC heeft nu de ontvangst van de bijbehorende aanvraag bevestigd.

Eerder deze maand had Grayscale een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn Ethereum trust om te zetten in een spot ETF.

Zoals nu in een document is onthuld, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission blijkbaar de ontvangst van de aanvraag bevestigd. Marktwaarnemers melden ook een bevestiging van ontvangst.

Grayscale's Ethereum Trust heeft momenteel bijna 5 miljard dollar in bezit - iets minder dan 2,5 procent van alle ETH in omloop.

De goedkeuring van de SEC laat echter nog op zich wachten.

Desondanks heeft het nieuws ervoor gezorgd dat de Ethereum koers een sprong heeft gemaakt. In de afgelopen 24 uur is de cryptocurrency met bijna 7 procent gestegen en staat op het moment van schrijven op 1.815 dollar.

Naast Ethereum wil Grayscale ook zijn Bitcoin Trust omzetten in een ETF. Hier won de vermogensbeheerder een zware juridische strijd met de Amerikaanse autoriteiten. Volgens Reuters wil de SEC de omzetting niet langer blokkeren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven