Nieuws - Grayscale doet aanvraag voor Ethereum spot ETF

Door Ted Maas

Grayscale doet aanvraag voor Ethereum spot ETF

Ethereum (ETH)
ETF
Investeren
Grayscale doet aanvraag voor Ethereum spot ETF

Volgens experts staan verschillende Ethereum futures ETF's op het punt goedgekeurd te worden. Nu volgt Grayscale met een spot aanvraag.

Grayscale heeft vandaag in samenwerking met de New York Stock Exchange Arca een aanvraag ingediend bij de SEC voor goedkeuring van een Ethereum spot ETF. Hiermee wil het bedrijf zijn bestaande ETH trust omzetten in een ETF. Grayscale's Ethereum Trust (ETHE) is het grootste Ether-beleggingsproduct ter wereld, met bijna vijf miljard US dollar aan beheerd vermogen. Dit vertegenwoordigt ongeveer 2,5 procent van alle Ether in omloop.

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, noemde de aanvraag een "natuurlijke volgende stap in de productontwikkeling" en een belangrijk moment "om Ethereum nog verder in de regelgevende ruimte van de VS te brengen".

Momenteel groeit het vermoeden dat de SEC in de nabije toekomst een aantal futures ETF's zal goedkeuren. Dit zou de weg kunnen vrijmaken voor een spotproduct. In september diende Ark Invest, de investeringsfirma van Cathie Woods, ook een aanvraag in bij de SEC voor een spot ETF op Ethereum. Bij goedkeuring, zou het de eerste in zijn soort zijn in de VS.

Lees hier meer over Grayscale en hun effect in de crypto-sector.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven