Nieuws - Grand Theft Auto 6 komt eraan - met cryptocurrencies en NFT's?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grand Theft Auto 6 komt eraan - met cryptocurrencies en NFT's?

Crypto-acceptatie
NFT
Grand Theft Auto 6 komt eraan - met cryptocurrencies en NFT's?

Het nieuwste deel van GTA is aangekondigd. Er wordt al jaren gespeculeerd over cryptocurrencies en NFT's in het spel. Waarom dit zeer onwaarschijnlijk is.

190 miljoen verkochte exemplaren, acht miljard dollar omzet: Grand Theft Auto 5 was de op één na succesvolste game aller tijden. Nu, na tien jaar, staat het volgende deel in de startblokken. Voor december is een eerste trailer aangekondigd. Insiders en experts verwachten dat het spel eind 2024 of begin 2025 uitkomt. En één grote vraag speelt al jaren: zal GTA 6 dan cryptocurrencies implementeren, zoals Bitcoin? Of NFT's? Waarschijnlijk niet. Maar om andere redenen dan verwacht.

Geruchten over cryptocurrencies in het spel doken voor het eerst op in 2021, verspreid door een betrouwbare insider, Tom Henderson. Je zou voor sommige missies betaald worden in Bitcoin en Co. Later gingen er ook geruchten over NFT's als items die gekocht of verkocht konden worden. Geen van deze geruchten werd ooit officieel bevestigd. Het gameplatform Game Rant denkt dat het waarschijnlijker is dat cryptocurrencies in een andere vorm in GTA 6 zullen verschijnen: als spot in de verhaallijn. De serie staat bekend om zijn satire op de Amerikaanse samenleving.

Veel van de grootste gamebedrijven wagen zich langzaam aan het web3. Ubisoft experimenteert, Square Enix herstructureert zijn hele businessmodel, Electronic Arts flirt met NFT's in zijn populaire sportgames. Take Two, de uitgever van Grand Theft Auto, heeft samen met zijn ontwikkelstudio Zynga al een Web3-game uitgebracht. GTA Online bevatte ook kortstondig NFT's en cryptocurrencies, zij het geïmplementeerd door de fans. De makers, Rockstar Games, hebben ze onmiddellijk verboden.

Wat spreekt er tegen crypto in Grand Theft Auto?

Cryptocurrencies en NFT's hebben nog steeds een extreem slechte reputatie in de videogame-industrie. In het beste geval: een uitbuitend businessmodel. Vaak gewoon: een rip-off. En zelfs als Rockstar Games zin zou hebben in crypto, zou de integratie hen waarschijnlijk een doelwit maken van de Amerikaanse toezichthouder op effecten, de SEC. De SEC maakt al maanden jacht op alle Amerikaanse bedrijven die cryptocurrencies integreren of ermee werken. PayPal was het meest recente doelwit. Het bedrijf lanceerde zijn eigen stablecoin, PYUSD. Een dergelijk risico zou moeilijk te communiceren zijn naar de aandeelhouders van Rockstar Games. Rockstar Games wordt beschouwd als zeer conservatief als het gaat om juridische kwesties.

Grand Theft Auto 6 zal zich vermoedelijk afspelen in een fictief Miami genaamd Vice City, met twee hoofdpersonen, een man en een vrouw. De speler zal tussen hen kunnen wisselen, net als in het vorige deel. Het spel zal in verschillende episodes worden uitgebracht. Tot nu toe is er nog niet veel meer bekend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven