Nieuws - Ubisoft experimenteert opnieuw met Web3-games - deze keer echt?

Door Luc Vesters

Ubisoft experimenteert opnieuw met Web3-games - deze keer echt?

Immutable X (IMX)
NFT
Web 3.0
Ubisoft experimenteert opnieuw met Web3-games - deze keer echt?

Ubisoft gaat een partnerschap aan met Immutable X, een van de meest succesvolle blockchains voor videogames. Ze willen samen "een Web3-ervaring" creëren, aldus een gezamenlijke verklaring. Verdere details zijn niet bekend.

"We kijken ernaar uit om met samen te werken en dit niveau van soepelheid naar een volwaardige game te brengen, zodat spelers zich alleen hoeven te focussen op het genieten van de ervaring", aldus Nicolas Pouard.

Het mysterieuze project van Ubisoft is echter lang niet de eerste stap van de uitgever in de wereld van NFT's en NFT-games.

  • Ubisoft heeft in The Sandbox en op Reddit NFT's uitgebracht die geïnspireerd zijn op het eigenzinnige spel Rabbids.

  • In 2021 werden gratis Tezos NFT's geïntroduceerd voor Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint.

  • In april 2022 beëindigde Ubisoft de ondersteuning voor Ghost Recon NFT's en kondigde plannen aan om de technologie in de toekomst in andere games te gebruiken.

  • In juli van dit jaar kondigde Ubisoft aan dat het bezig was met de ontwikkeling van een tactische RPG op de blockchain Oasys, Champions Tactics. Het bedrijf werd ook een validator voor de Cronos blockchain.

Cryptocurrencies en NFT's hebben nog steeds een slechte reputatie in de videogame-industrie. Ze worden gehaat door veel ontwikkelaars en fans. De trend wordt ook wel samengevat onder het trefwoord Play-To-Earn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven