Nieuws - SEC onderneemt juridische stappen tegen PayPal

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC onderneemt juridische stappen tegen PayPal

VS
Wet en regelgeving
SEC onderneemt juridische stappen tegen PayPal

De Amerikaanse betaaldienstverlener PayPal heeft een dagvaarding ontvangen van de SEC met betrekking tot zijn eigen stablecoin PYUSD.

Nadat betaaldienstverlener PayPal in augustus de markt bestormde met zijn stablecoin PYUSD, heeft het bedrijf nu een dagvaarding ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf kondigde dit aan in zijn kwartaalrapport dat op 1 november werd gepubliceerd: 'Op 1 november 2023 ontvingen we een dagvaarding van de Amerikaanse SEC Division of Enforcement met betrekking tot PayPal USD Stablecoin,' staat er te lezen. "De dagvaarding vraagt om de productie van documenten. We werken samen met de SEC in verband met dit verzoek."

De reden voor de dagvaarding is waarschijnlijk bezorgdheid van Amerikaanse toezichthouders, die bang zijn voor een dergelijk financieel product van een techgigant als PayPal vanwege het enorme adoptiepotentieel - en daarmee de integriteit van de Amerikaanse dollar als nationale munt, aldus Coindesk.

Een paar maanden geleden waarschuwde de investeringsbank Berenberg voor een stap van de SEC tegen stablecoins.

De betaalgigant voegde in 2020 echter al cryptocurrencies toe aan zijn assortiment in de VS. Sinds 2022 kunnen Amerikaanse gebruikers hun cryptocurrencies die ze bij PayPal hebben gekocht ook overzetten naar wallets van derden.

In het VK kreeg PayPal pas deze week, op 1 november, groen licht van de Financial Conduct Authority (FCA) om zijn crypto-activiteiten daar te hervatten, nadat de diensten in oktober werden gepauzeerd om te voldoen aan de strengere regels voor crypto-aanbieders in het VK.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven