Nieuws - Stablecoins en DeFi: het volgende doelwit van de SEC?

Door Ted Maas

Stablecoins en DeFi: het volgende doelwit van de SEC?

Tether (ERC-20) (USDT)
DeFi
Stablecoin
Wet en regelgeving
SEC Defi Stablecoins

Na Binance en talloze altcoins is het volgende doelwit van de SEC misschien al bekend - deze keer tegen Stablecoins en DeFi.

Stablecoins en Decentralized Finance (DeFi) zouden het volgende doelwit kunnen zijn van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dat is tenminste wat de investeringsbank Berenberg beweert, volgens meerdere mediaberichten.

Volgens dit bericht zou de SEC zich in de toekomst kunnen richten op de regulering van stablecoins zoals Tether (USDT) of de USDC uitgegeven door Cirlce (het bedrijf achter Coinbase). Door zich op deze manier te richten op stablecoins, zou de SEC ook het ecosysteem van DeFi kunnen verzwakken. Volgens Berenberg zou dit vooral Coinbase treffen.

De cryptobeurs had in het eerste kwartaal van 2023 een netto-omzet van net geen 200 miljoen dollar gegenereerd met rente-inkomsten uit USDC-reserves. Een omzet die in gevaar zou komen door toenemende regulering. De regulering van stablecoins verschuift ook naar de focus van Jerome Powell. De Fed-chef wil meer controle over cryptocurrencies die de Amerikaanse dollar dekken.

Het is waar dat de SEC momenteel bezig is met een regelgevingsoffensief tegen de cryptosector. Het valt echter nog te bezien of de voorspelling van de investeringsbank daadwerkelijk uitkomt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven