Nieuws - Goldman Sachs: "De interesse voor crypto is veranderd"

Door Luc Vesters

Goldman Sachs: "De interesse voor crypto is veranderd"

Bitcoin (BTC)
ETF
Goldman Sachs: "De interesse voor crypto is veranderd"

Bitcoin op een recordhoogte, de nieuwe BTC ETF's met recordwinsten - en toch is dit nog maar het begin. Dat is tenminste wat Mathew McDermott, hoofd digitale activa bij Goldman Sachs, voorspelt. Hij gaf een interview aan Reuters.

"De koersbeweging wordt nog steeds vooral gedreven door kleine beleggers," zegt McDermott. "Maar het zijn de institutionele beleggers die instappen. Je kunt echt zien dat de eetlust is veranderd."

"Vorig jaar was moeilijk, maar dit jaar hebben we een grote verandering gezien, niet alleen qua type klanten, maar ook qua volume," vervolgt hij. De BTC ETF's leidden tot een "psychologische ommekeer".

De huidige rally voornamelijk gedreven door kleine beleggers? Het tegendeel is waar: BlackRock heeft Bitcoin in recordhoeveelheden gekocht sinds de toelating in januari. In totaal hebben de tien ETF-aanvragers bijna vijf procent van de totale hoeveelheid in omloop opgekocht. De prijs van Bitcoin lijkt ook sterk te correleren met de koopactiviteit van de ETF's. Bitcoin wordt momenteel verhandeld op USD 61.000 met een marktkapitalisatie van USD 1,2 biljoen. In de afgelopen zeven dagen heeft het bijna vijf procent verloren.

Bitcoin ETF's tonen al drie dagen een sterke uitstroom. De huidige fase van zwakte vertoont echter ook historische parallellen met cycli uit het verleden. We maken ons momenteel op voor de halving, een historische gebeurtenis voor Bitcoin die elke vier jaar plaatsvindt. Daarvoor daalde de prijs vaak, waarna hij met vele procenten steeg.

Goldman Sachs heeft sinds 2021 een trading desk voor crypto. Het heeft sindsdien ook in verschillende projecten geïnvesteerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven