Nieuws - Goldman Sachs blijft sceptisch over crypto

Door Luc Vesters

Goldman Sachs blijft sceptisch over crypto

Bitcoin (BTC)
ETF

Met BlackRock, Fidelity en andere Amerikaanse financiële giganten hebben enkele van de bekendste bedrijven zich onlangs op de cryptomarkt begeven dankzij hun Bitcoin ETFs. De grote bank Goldman Sachs houdt echter vast aan zijn negatieve positie en wil nog steeds niets met crypto te maken hebben.

"We geloven niet dat het een beleggingscategorie is," zei Wealth Management CIO Mossavar-Rahmani volgens de Wall Street Journal, "we geloven niet in crypto."

Met dit negatieve standpunt is Goldman nu in de minderheid onder Amerikaanse banken. Volgens Mossavar-Rahmani wilden klanten van Goldman simpelweg niets met crypto te maken hebben.

Een van hun grootste problemen met crypto-activa is dat ze niet echt gewaardeerd kunnen worden. "Als je geen waarde kunt toekennen, hoe kun je dan bullish of bearish zijn?" vroeg ze, doelend op de afwezigheid van een cashflow.

Ze ziet crypto daarom als een puur speculatieve investering en voegt eraan toe dat ze geen voordeel ziet in de zogenaamd ongereguleerde markt omdat: "De rechtsstaat en checks and balances belangrijk zijn."

Dit is vooral verrassend omdat concurrenten uit de financiële sector zich met hart en ziel inspannen om een Ether ETF te creëren vanwege het enorme succes van de Bitcoin ETF. Ze storten zich letterlijk op de cryptomarkt en veel Amerikaanse banken willen ook een stukje van de taart.

Cryptoliefhebbers moeten er echter rekening mee houden dat de visie van Mossavar-Rahmani lang niet alle werknemers van Goldman Sachs vertegenwoordigt, dat wereldwijd ongeveer 40.000 werknemers heeft.

Een toekomstige intrede in crypto is dus zeker niet uitgesloten. Het zou niet de eerste keer zijn dat een grote financiële reus een zakelijke kans aanvoelt en van gedachten verandert. BlackRock CEO Larry Fink was immers ooit een felle tegenstander van Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven