Nieuws - Larry Fink van BlackRock is "aangenaam verrast"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Larry Fink van BlackRock is "aangenaam verrast"

Bitcoin (BTC)
ETF
Larry Fink van BlackRock is "aangenaam verrast"

Het gaat goed bij BlackRock: de iShares Bitcoin Trust maakt furore en zou binnenkort wel eens de marktleider in Bitcoin ETF's kunnen worden. Zelfs CEO Larry Fink zag dit niet aankomen.

De CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, is "aangenaam verrast" door het baanbrekende succes van zijn Bitcoin ETF. Hij is ook "erg optimistisch" over de winstgevendheid van Bitcoin op de lange termijn.

In een interview met Fox Business benadrukte Larry Fink nogmaals het belang van de eigen Bitcoin ETF: "IBIT is de snelst groeiende ETF in de geschiedenis van ETF's. Niets is ooit zo snel gegroeid als de waarde van Bitcoin. Niets is ooit zo snel in waarde gegroeid als IBIT."

BlackRock's Bitcoin ETF heeft een indrukwekkende instroom van $13,5 miljard gezien sinds de goedkeuring door de SEC op 11 januari. Volgens gegevens van Farside Investors stroomde er gisteren opnieuw meer dan $323 miljoen in de iShares Bitcoin Trust.

"We zouden voor de indiening nooit hebben voorspeld dat we dit soort vraag in de retailsector zouden zien," zei een duidelijk tevreden Larry Fink.

Volgens BitMEX Research heeft BlackRock met de IBIT in totaal $17,1 miljard in Bitcoin en had het slechts twee maanden nodig om de grens van $10 miljard te bereiken. De eerste gouden ETF had twee jaar nodig om deze mijlpaal te bereiken.

Van alle Bitcoin spot ETF's die op dit moment zijn toegelaten, staat BlackRock alleen achter de Grayscale Bitcoin Trust wat betreft Bitcoin-beleggingen. Deze heeft op dit moment nog $23,6 miljard aan BTC, maar de bewaker zou in de nabije toekomst vervangen kunnen worden.

De GBTC verliest voortdurend Bitcoin, vooral door de hoge vergoedingen. Alleen al in de afgelopen ETF-negatieve week vloeide er voor meer dan $2 miljard aan BTC uit het Grayscale-fonds, dat nog steeds een marktaandeel heeft van 41,7 procent.

Het tegenovergestelde geldt voor BlackRock's Bitcoin ETF. Volgens Dune heeft IBIT al een marktaandeel van 29,6 procent, met een duidelijk stijgende trend. Als deze trend doorzet, zal BlackRock waarschijnlijk binnen een paar weken marktleider zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven