Nieuws - Negatieve week voor Bitcoin ETF's

Door Ted Maas

Negatieve week voor Bitcoin ETF's

Bitcoin (BTC)
ETF
Koersupdate

Meer dan 887,6 miljoen dollar aan netto uitstroom uit Bitcoin ETF's. Vooral Grayscale blijft BTC verliezen. Wat nu?

Negatief record: Amerikaanse Bitcoin ETF's hebben vijf dagen op rij een netto-uitstroom gezien. Afgelopen vrijdag stroomde er nog eens USD 51,6 miljoen uit de tien indexfondsen, zoals blijkt uit gegevens van Farside Investors.

In totaal bedroeg de netto-uitstroom in de afgelopen week 887,6 miljoen dollar. Alleen al op dinsdag verkochten beleggers 326,2 miljoen dollar aan Bitcoin ETF-aandelen. De slechtste dag van een al gemengde week. Opnieuw was de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) voornamelijk verantwoordelijk voor het bescheiden algemene resultaat op vrijdag. De voormalige pionier verloor 169,9 miljoen US dollar, wat betekent dat zijn marktaandeel volgens Dune nu nog maar 42,7 procent bedraagt. Dit betekent dat de GBTC alleen al in de afgelopen week meer dan 2 miljard US dollar heeft verloren. Als Grayscale in dit tempo Bitcoin blijft verliezen, zijn de GBTC-tegoeden binnen een paar maanden volledig uitgeput.

Ondanks de algehele netto-uitstroom was er ook een winnaar bij BlackRock: de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van 's werelds grootste vermogensbeheerder genoot een netto-instroom van in totaal 828,3 miljoen dollar.

Ondertussen is de cryptocurrency zelf erin geslaagd om te herstellen en staat deze weer sterk boven de 64.000 euro. Zelfs bij eerdere halvings moest Bitcoin kortstondige prijsdalingen noteren. De huidige fase van zwakte vertoont daarom historische parallellen met eerdere cycli, maar de pre-halvingsdip zou desondanks kunnen aanhouden. Ongeacht de recente correctie houden de tien Bitcoin ETF's nog steeds een aanzienlijke 4,19 procent van de totale hoeveelheid BTC in omloop.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven