Nieuws - Genesis en Gemini bereiken akkoord in faillissementsprocedure

Door Luc Vesters

Genesis en Gemini bereiken akkoord in faillissementsprocedure

Faillissement
Exchanges
Wet en regelgeving
VS
Genesis en Gemini bereiken akkoord in faillissementsprocedure

Digital Currency Group (DCG) haar dochtermaatschappij Genesis heeft een akkoord bereikt met haar schuldeisers en cryptobeurs Gemini. Dit blijkt uit een bijbehorend persbericht. Onder de voorwaarden is DCG van plan om zijn bestaande obligatie van $1,1 miljard te ruilen voor converteerbare aandelen van Genesis.

"DCG zou ook zijn bestaande 2023 termijnleningen herfinancieren. Ze zullen dit doen met een nieuwe achtergestelde verzekerde termijnlening in twee schijven die in totaal ongeveer $500 miljoen aan de schuldeisers moeten betalen", bevestigt Genesis. "De overeenkomst stelt een kader vast voor een wereldwijde oplossing die is ontworpen om de waarde voor alle klanten en belanghebbenden van Genesis te maximaliseren", aldus het bedrijf.

Daarnaast heeft cryptobeurs Gemini ermee ingestemd om tot $ 100 miljoen aan extra financiering te verstrekken als onderdeel van de deal. Cameron Winklevoss, medeoprichter van Gemini, verklaarde dat het plan een "beslissende stap" is in het herstel van activa voor schuldeisers van Genesis. Het valt nog te bezien of klanten van Gemini's Earn-programma binnenkort compensatie kunnen verwachten.

Na weken van onzekerheid vroeg Genesis op 19 januari faillissementsbescherming aan tegen schuldeisers. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft zowel Genesis als Gemini aangeklaagd voor ongeregistreerde handel in aandelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven