Nieuws - FTX schakelt platform voor schadeclaims weer online

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX schakelt platform voor schadeclaims weer online

FTX
Faillissement
FTX schakelt platform voor schadeclaims weer online

Een datalek vorige maand heeft een platform lamgelegd dat FTX-slachtoffers konden gebruiken om schadevergoeding te eisen. Nu is het weer online.

Het beveiligingslek met gestolen FTX klantgegevens is gedicht. Dit werd afgelopen vrijdag aangekondigd door het officiële X-account van de failliete cryptobeurs.

Het platform, via welke benadeelden schadeclaims kunnen indienen tegen FTX, is weer online.

Eind augustus vond er een datalek plaats bij het financiële en risicoadviesbureau Kroll. Het bedrijf behandelt schadeclaims. Onbekenden verkregen gevoelige gegevens van FTX gebruikers en stuurden vervolgens frauduleuze e-mails naar de getroffen personen.

Gedupeerde beleggers kunnen hun claims nog tot 29 september indienen. Het is niet bekend of de deadline opnieuw wordt uitgesteld vanwege het incident.

FTX is niet de enige klant van Kroll. Uitleendiensten BlockFi en Genesis verwerken hun terugvorderingen ook via de firma.

De cryptobeurs behoort tot de grootste fraudeschandalen in de geschiedenis. De oprichter van het platform, Sam Bankman-Fried, zit momenteel in hechtenis. Zijn rechtszaak begint in oktober.

Ondertussen kreeg FTX onlangs goedkeuring om zijn eigen cryptocurrencies te liquideren om de opbrengst toe te voegen aan de failliete boedel. Deze stap zorgde voor kritiek.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven