Nieuws - FTX mag crypto ter waarde van $3,4 miljard verkopen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX mag crypto ter waarde van $3,4 miljard verkopen

Bitcoin (BTC)
Solana (SOL)
Ethereum (ETH)
Faillissement
FTX
FTX mag crypto ter waarde van $3,4 miljard verkopen

Met de verkoop van zijn crypto wil FTX schulden vereffenen en schuldeisers afbetalen.

Een Amerikaanse faillissementsrechtbank in Delaware heeft bepaald dat de insolvente cryptobeurs FTX zijn crypto mag verkopen. Dit staat in een rapport van persbureau Reuters.

Volgens het rapport mag FTX tot $100 miljoen aan cryptocurrencies per week liquideren. Daarnaast mag de cryptobeurs hedging- en stakingdiensten gebruiken, aldus de uitspraak. Dit moet de cryptobeurs in staat stellen om zich in te dekken tegen prijsvolatiliteit en de mogelijkheid hebben om passief inkomen te genereren.

Als dit wordt goedgekeurd door de twee commissies die de klanten van FTX en haar Amerikaanse tak vertegenwoordigen, zal de cryptobeurs haar liquidatie naar verwachting opvoeren tot wel $200 miljoen per week.

Zal de liquidatie van FTX de cryptomarkt overspoelen?

Er is echter ook tegenwind geweest, waarbij twee mensen hun zorgen hebben geuit dat de liquidatie zou kunnen leiden tot een crash op de cryptomarkt en dat FTX misschien niet alle cryptocurrencies bezit die de exchange op zijn rekeningen heeft staan. Rechter John Dorsey verwierp deze bezwaren echter.

Ondertussen heeft de exchange Galaxy - het bedrijf van Mike Novogratz - ingehuurd om zijn crypto-activa te beheren. Galaxy zal optreden als beleggingsadviseur bij de liquidatie.

FTX onthulde maandag in rechtbankdocumenten dat het $3,4 miljard aan cryptocurrencies bezat. Dit is inclusief $1,16 miljard in Solana (SOL), $560 miljoen in Bitcoin (BTC) en $192 miljoen in Ethereum (ETH).

FTX advocaten hadden een motie ingediend om de cryptobezittingen van de beurs te liquideren om schuldeisers af te betalen. Tot nu toe heeft het bedrijf meer dan $7 miljard opgehaald om schulden af te betalen.

Naast een aantal voormalige FTX leidinggevenden die schuldig hebben gepleit, ontkent oprichter Sam Bankman-Fried de aanklachten. Zijn proces begint in oktober.

Lees hier wat er gebeurt als FTX zijn crypto verkoopt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven