Nieuws - FTX plant uitbetaling met miljoenen aan verliezen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX plant uitbetaling met miljoenen aan verliezen

FTX
FTX plant uitbetaling met miljoenen aan verliezen

FTX-klanten maken zich nog steeds zorgen over hun crypto-activa. Een nieuw insolventieplan zou de uitbetaling kunnen beïnvloeden - met een verlies van miljoenen.

Op 16 december dienden de beheerders van FTX een gewijzigd reorganisatieplan reorganisatieplan in dat mogelijk kan leiden tot miljoenenverliezen voor de schuldeisers van de cryptobeurs.

Volgens het plan moeten de vorderingen van de schuldeisers worden gewaardeerd tegen cryptoprijzen - die aanzienlijk lager waren dan vandaag - op 11 november 2022.

Bitcoin werd bijvoorbeeld verhandeld tegen iets minder dan $18.000 meer dan een jaar geleden. In de tussentijd is de prijs van de cryptocurrency echter meer dan verdubbeld en staat momenteel op $41.167.

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld tegen $2.174, ook aanzienlijk hoger dan de prijs van $1.284 op 11 november 2022.

FTX schuldeiser Sunil Kavuri merkte op dat het nieuwe reorganisatieplan de servicevoorwaarden van FTX negeert. "Digitale activa zijn eigendom van de gebruikers en niet van FTX Trading", aldus Kavuri.

De beslissing van de FTX beheerders is nog niet definitief. Bepaalde groepen schuldeisers krijgen de kans om over het plan te stemmen voordat het definitief wordt.

Gepland voor de toekomst: de heropening van de cryptobeurs. Van de 75 kandidaten die FTX wilden overnemen, zijn er nog drie over. Dit is wat er bekend is over de kandidaten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven