Nieuws - Is FTX van plan te heropenen?

Door Luc Vesters

Is FTX van plan te heropenen?

Is FTX van plan te heropenen?

Tijdens een rechtszitting gisteren, 12 april, zeiden de advocaten van FTX dat de heropening van de cryptobeurs deel zou kunnen uitmaken van het herstructureringsplan. Dit meldt Coindesk.

Volgens hoofdadvocaat Andy Dietderich zou het plan aanzienlijk kapitaal vereisen. Er zijn interne discussies over de vraag of het vereiste geld uit de FTX boedel of uit het kapitaal van derden moet komen. Klanten hebben ook de mogelijkheid om een deel van hun opbrengst te ontvangen als "een soort rente op de beurs", aldus Dietderich. De advocaat benadrukte echter dat de mogelijkheid van een herstart van FTX een van de vele beslissingen is en nog lang niet definitief is.

De FTX-token (FTT) steeg omhoog toen er geruchten over de herstart van de beurs kwamen. Op het moment van schrijven wordt FTT verhandeld op $ 2,47, bijna 90 procent gestegen in de afgelopen 24 uur. Op crypto-Twitter twijfelen velen aan de duurzaamheid van de koersgroei. De token was kort na het instorten van de beurs 85 procent gedaald.

Het proces tegen de oprichter, Sam Bankman-Fried, staat gepland voor oktober. Het valt nog te bezien wanneer schuldeisers compensatie kunnen verwachten.

Disclaimer: Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven