Nieuws - FTX ontvangers verliezen bitcoin op DeFi platform

Door Ted Maas

FTX ontvangers verliezen bitcoin op DeFi platform

Bitcoin (BTC)
FTX
DeFi
FTX DEFI

Curatoren die de activa van de failliete cryptobeurs FTX veilig wouden stellen hebben een enorme fout gemaakt. On-chain gegevens laten zien dat de curatoren 72.000 dollar aan Wrapped BTC zijn verloren.

Volgens rapporten van analyseplatform Arkham Intelligence zijn FTX en Alameda Research ten minste vier Wrapped BTC’s verloren op DeFi's leenplatform Aave. Met deze transactie deden de curatoren een poging om klantenfondsen veilig te stellen. "De vereffenaars zouden er baat bij hebben een DeFi-expert in te schakelen om zoveel mogelijk geld terug te krijgen," vertelde Zachary Lerangis, hoofd Operations bij Arkham.

Lerangis  gaat verder: ‘”Het veilig omgaan met DeFi applicaties vereist een zekere deskundigheid. Leningen op Aave, bijvoorbeeld, zijn oververzekerd. Zodra een lening is terugbetaald, krijgt de lener ook zijn onderpand terug. In plaats van de schuld terug te betalen om de positie te sluiten, gaven de liquidateurs er de voorkeur aan alle aanvullende zekerheden te verwijderen, waardoor de posities werden geliquideerd ".

Afgezet tegen het totale bedrag van het FTX-faillissement is de schade van de blunder echter beperkt. Naar verluidt hebben ze tot nu toe 5 miljard dollar weten te bemachtigen. Het US Attorney's Office in het New Yorkse stadsdeel Manhattan kondigde onlangs nog aan een "task force" op te zetten. Deze taskforce moet "cybercapaciteiten" gebruiken om geld in beslag te nemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven