Nieuws - First Digital lanceert nieuwe stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar

Door Luc Vesters

First Digital lanceert nieuwe stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar

Stablecoin
Wet en regelgeving
First Digital lanceert nieuwe stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar

Volgens een persbericht heeft het in Hong Kong gevestigde custodian bedrijf First Digital een nieuwe stablecoin gelanceerd die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De stablecoin (FDUSD) is programmeerbaar en kan de uitvoering van financiële contracten, escrow-diensten en verzekeringen zonder tussenpersonen mogelijk maken.

Volgens de eisen van de Trust Regulations moet First Digital alle reserves op gescheiden rekeningen bewaren, wat vermenging van activa voorkomt. "De lancering van deze stablecoin betekent een belangrijke vooruitgang in onze missie om een veilige en efficiënte digitale munt aan te bieden die naadloos kan worden geïntegreerd in alledaagse transacties", aldus de CEO van First Digital.

Er is al een overeenkomstige vermelding op CoinMarketCap. Informatie over de tokenomics van de nieuwe Hong Kong stablecoin is op het moment van schrijven nog niet bekend. Kleine beleggers in Hong Kong kunnen dankzij de nieuwe regelgeving vanaf vandaag, 1 juni, handelen in de belangrijkste cryptocurrencies. Er zijn echter nog geen beurzen goedgekeurd.

Terwijl Hong Kong zich met duidelijke wetgeving openstelt voor de cryptosector, vormt de koers van de Amerikaanse toezichthouders een verdere bedreiging voor de sector. Sommige Amerikaanse cryptobedrijven overwegen daarom al een verhuizing.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven