Nieuws - Ex-Binance CEO vertoont "beheersbaar vluchtrisico"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ex-Binance CEO vertoont "beheersbaar vluchtrisico"

Ontwikkelingen
Scams, criminaliteit en fraude
Ex-Binance CEO vertoont "beheersbaar vluchtrisico"

Het Amerikaanse ministerie van Justitie vindt het niet nodig om de ex-Binance CEO vast te houden totdat zijn vonnis in februari wordt uitgesproken. Hij moet echter nog wel in de VS blijven.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) beschouwt een ontsnapping van de voormalige Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) als "beheersbaar". Dit staat in een rapport van Coindesk.

Volgens het rapport is de autoriteit tegen detentie tot zijn veroordeling, maar voorstander van zijn verblijf in de VS. Na een deal met de DOJ en een borgsom van $175 miljoen is Zhao voorlopig vrij.

Het Openbaar Ministerie eiste vorige week echter dat CZ in de VS zou blijven vanwege een "onacceptabel vluchtrisico en het niet verschijnen". De ex-CEO woont momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Deze hebbengeen uitleveringsverdrag met de VS.

Een Amerikaanse rechter oordeelde vorig e week echter dat Zhao "geen vluchtgevaar" vertoonde vanwege zijn bereidheid om mee te werken en de hoge borgsom die hij betaalde.

Changpeng Zhao zal naar verwachting in februari 2024 worden veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de misdaden die zijn cryptobeurs Binance heeft gepleegd. De aanklachten variëren van het witwassen van geld en het financieren van terrorisme tot fraude. Hem hangt tot tien jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Als onderdeel van zijn overeenkomst met de DOJ kan de straf echter worden teruggebracht tot 18 maanden. In dit geval zou hij het vonnis naar verluidt niet aanvechten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven