Nieuws - Openbaar ministerie wil voorkomen dat Changpeng Zhao het land verlaat

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Openbaar ministerie wil voorkomen dat Changpeng Zhao het land verlaat

Openbaar ministerie wil voorkomen dat Changpeng Zhao het land verlaat

Binance-oprichter Changpeng Zhao wacht een veroordeling in februari 2024. Het Openbaar Ministerie in de Vereniggde Staten vraagt zich nu af: komt hij ervoor terug?

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie wil voorkomen dat de oprichter en voormalig hoofd van de cryptobeurs Binance, Changpeng "CZ" Zhao, de VS verlaat.

In een motie die op 22 november werd ingediend bij een federale rechtbank in Seattle, werd gevraagd om een herziening en omkering van de beslissing van een rechter die Zhao toestond om terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) op voorwaarde van een borgsom van $175 miljoen. De voorwaarde is dat de ex-Binance CEO terugkeert naar de VS twee weken voor zijn veroordeling in februari 2024.

Volgens het document loopt Zhao "een onaanvaardbaar risico om te vluchten en niet te verschijnen als hij in afwachting van zijn veroordeling de Verenigde Staten mag verlaten".

Omdat de Verenigde Arabische Emiraten geen uitleveringsverdrag met de VS hebben, kan de regering zijn terugkeer niet garanderen, zo staat er verder.

"Hij heeft drie jonge kinderen en een partner in de Verenigde Arabische Emiraten; eenmaal in de Verenigde Arabische Emiraten en geconfronteerd met het vooruitzicht om terug te reizen naar de Verenigde Staten om daar tot 18 maanden in de gevangenis door te brengen, kan hij ervoor kiezen om gewoon in de Verenigde Arabische Emiraten te blijven met zijn gezin."

In Dubai, waar Zhao woont, heeft hij ook veel financiële middelen.

Er werd ook aangevoerd dat het bedrag van de borgtocht onvoldoende was.

Dinsdag bereikte Binance een overeenkomst met het Amerikaanse ministerie van Justitie over een schikking van $4,3 miljard. De zaak van de CFTC tegen de cryptobeurs zal worden geseponeerd, terwijl de aanklachten voor het witwassen van geld en samenzwering om de Amerikaanse wet te overtreden in behandeling blijven.

Onderdeel van de deal is een zaak tegen Changpeng Zhao. De maximale straf is tien jaar gevangenisstraf. Zhao wil 18 maanden bedingen.

Richard Teng heeft Zhao vervangen als CEO van de cryptobeurs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven