Nieuws - Ex-Binance CEO Changpeng Zhao moet in de VS blijven

Door Luc Vesters

Ex-Binance CEO Changpeng Zhao moet in de VS blijven

Ex-Binance CEO Changpeng Zhao moet in de VS blijven

Zoals Reuters meldt, moet voormalig Binance-baas Changpeng "CZ" Zhao voorlopig in de Verenigde Staten blijven. Een federale rechter heeft dit op 27 november besloten.

Aanklagers eisten vorige week dat CZ in de Verenigde Staten zou blijven vanwege een "onacceptabel risico op onderduiken en niet verschijnen." De ex-CEO woont momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Zij hebben geen uitleveringsverdrag met de VS.

Binance is akkoord gegaan met het betalen van meer dan $4,3 miljard en heeft schuldig gepleit aan het schenden van Amerikaanse witwas- en sanctiewetten.

Changpeng Zhao verwacht in februari 2024 een vonnis voor zijn rol in de misdaden van zijn crypto exchange. De beschuldigingen variëren van het witwassen van geld en het financieren van terrorisme tot fraude. Hem hangt tot tien jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Als onderdeel van zijn overeenkomst met het Amerikaanse ministerie van Justitie kan de straf echter worden teruggebracht tot 18 maanden. In dat geval zou hij niet in beroep gaan tegen het vonnis, zo wordt gezegd. Richard Teng heeft Zhao vervangen als CEO van de crypto exchange.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven