Nieuws - EU-parlement stelt MiCA-besluit uit

Sam Fröling

Door Sam Fröling

EU-parlement stelt MiCA-besluit uit

Crypto-acceptatie
Wet en regelgeving
EU-parlement, stelt MiCA-besluit uit

Wegens vertaalproblemen zal het Europees Parlement pas in april stemmen over de afronding van de MiCA-wetgeving.

Het EU-parlement zal pas in april een laatste stemming houden over de baanbrekende cryptoverordening van de Europese Unie (EU), Markets in Crypto Assets (MiCA). Dit wordt gemeld door The Block, waarbij een insider wordt geciteerd. De vertraging is "technisch van aard" en wordt veroorzaakt door problemen met de vertaling van het document in de 24 officiële talen van het EU-blok, aldus de Commissie. Ook de plenaire stemming, die oorspronkelijk voor eind 2022 was gepland, werd in november uitgesteld wegens vertaalproblemen.

Toezichthouders zullen langer moeten wachten

Aangezien het definitieve besluit is uitgesteld, zullen de Europese financiële toezichthouders langer moeten wachten voordat zij kunnen beginnen met het opstellen van de uitvoeringsvoorschriften. Instanties zoals de Europese Autoriteit voor effecten en markten en de Europese Bankautoriteit hebben - na afronding - 12 tot 18 maanden de tijd om de technische normen voor MiCA op te stellen. Het besluit creëert duidelijke regels voor de Europese cryptosector en plaatst deze onder toezicht. Voor de eindgebruiker brengt MiCA meer consumentenbescherming, aangezien crypto-aanbieders alleen met een vergunning in de EU actief mogen zijn. Lees hier meer.

Hoewel de verordening door critici als grote meningsverschil wordt beschouwd, zien deskundigen de cryptoregulering als een begin voor de volgende bullmarkt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven